Oefening baart kunst

Floortje is inmiddels bijna 13 jaar en dat begin je te merken, haar achterhand wordt wat zwakker en lang rennen is er niet meer bij.

Vooral dat ze minder kracht heeft in haar achterpoten is vervelend, want ze wil graag bij ons slapen en de trap op gaat wat moeizamer. We lopen dus nu ook met haar mee de trap op en zorgen ervoor dat ze veilig boven komt.

Maar zouden we iets kunnen doen om die achterpoten wat sterker te krijgen?
Zou fysiotherapie iets zijn? Bij het googlelen stuit ik op een artikel waarin oefeningen worden aangeraden voor een zwakke achterhand.

Op zand lopen wordt genoemd, een heuvel oplopen, iets in de bek dragen om meer gewicht op het achterlichaam te krijgen. Nu lopen we dagelijks al in een zanderige omgeving, dus dat is prima.

En alhoewel we niet in heuvelachtig Limburg wonen, zijn er toch een paar leuke heuvels in ‘ons’ bos. Floortje loopt dus nu elke ochtend even de heuvel ‘De Sijsjesberg’ op. Zij wil daarbij altijd een stok in haar bek, dus dat is een extra oefening. En natuurlijk is Pebbles, onze jongste, ons 'stoorzendertje', die wil altijd voorop.

Eenmaal boven aangekomen, blijft Floortje daar een tijdje zitten. Ze is dol op hoger gelegen gebieden. Ook als ik al lang weer naar beneden ben gelopen, blijft zij boven aan staan. Zolang ik in zicht ben, blijft zij boven.

Pas als ik wat verder ben gelopen, komt zij omlaag. En een bijkomend voordeel van die heuvelloop, is dat ik ook zo wat aan mijn conditie werk.

We zijn nu een paar weken verder, en ik krijg de indruk dat Floortje al wat beter de trap oploopt, of is dat ‘whisful thinking’?

Comments are closed.