Manden en Kussens

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar onze honden zijn nogal verwend, zeker op het gebied van slaapplekken.

Met 3 honden hadden we 6 slaapplekken in de woonkamer. Floortje, die onlangs overleden is, wisselde graag tussen drie manden: één waar ze lekker in opgerold kon liggen, één waar ze haar kop zo lekker op de rand kon leggen en één orthopedisch verantwoorde mand omdat die lekker koel blijft.
Kenzy gebruikt een kussen omdat dat zo leuk door de kamer schuift bij het spelen met zijn knuffels, een donutmand voor de rust en slaap, en het andere kussen om zijn snackje op te peuzelen.
Pebbles gebruikt stoelen en banken, en heel af en toe een mand of kussen.

Boven op de slaapkamer nog een mand en kussen. Kenzy slaapt het liefst beneden en kan bovendien geen trappen lopen, Floortje plofte altijd direct in haar mand en het kussen was voor Pebbles, die daar eigenlijk vrijwel nooit gebruik van maakt, want een stoel of ons bed is nog lekkerder.

Na het overlijden van Floortje hebben we beneden één mand - de lievelingsmand van Floortje - weggegooid, omdat die niet meer schoon te maken was en helemaal uit elkaar viel.
En eigenlijk wilden we nog een mand en een kussen wegdoen, maar het lot wil anders.
Plotseling heeft Pebbles besloten dat een mand best lekker ligt, nou ja nà de bank en stoelen, want die zijn nog steeds favoriet.

Kenzy

En vooral Kenzy vindt die mand van Floortje met rand ook wel erg lekker liggen, omdat je daar zo heerlijk tegen de rand kunt aanleunen.
Het kussen valt opeens in de smaak bij een van onze katten.

Ook in de slaapkamer zullen mand en kussen moeten blijven, Pebbles frommelt eerst het kussen en hoes in de mand helemaal op en ligt er dan half naast.

Het kussen is het domein van Roderick, onze rode kater, geworden wanneer ik hem van het bed afduw omdat ik ook eens lekker wil liggen.

Kortom, een relatief groot deel van onze woonruimte is en blijft voor onze huisdieren.

Dan denk ik wel weer eens terug aan die tijd dat we van een studentenappartement verhuisden naar een ‘grote-mensen-woning’ en in het begin maar één stoel hadden, waar wij niet op zaten, omdat de kat met kittens daar graag lag.

Zijn wij nu een beetje vreemd met onze beestjes, of is dat bij jullie ook zo?

Ina Hilberts
Januari 2021

Comments are closed.