Hoe noem ik mijn Beardie?

De afgelopen tijd heb ik heel wat namen van Bearded Collies langs zien komen.
En dan denk ik soms weer aan Floortje die een dag lang een andere naam had.
Wij wonen en woonden al weer een tijd in Huizen, een gemeente in het Gooi. En als je denkt aan het Gooi denk je misschien ook vaak aan dure huizen, chique, BN-ers en poen.
Nu is er een wijk in het Huizen, waar dat het geval is, maar daar woon ik niet en eigenlijk wonen daar maar weinig Huizenaars. Onze nieuwe burgemeester zei onlangs nog dat Huizen de HEMA was van het Gooi, dus doodnormaal.
Toen we ruim 13,5 jaar geleden Floortje toch wel onverwacht in huis namen, hadden we nog niet aan een naam gedacht. En wij dachten toch een beetje kak-Goois en besloten haar Lotte te noemen.
Een dag lang noemden we haar Lotte, en na die dag besloten we dat die naam helemaal niet bij haar hoorde. Ze was niet deftig en netjes en kakkineus; ze was vrolijk, rolde door het gras, sprong overal op, nieuwsgierig, avontuurlijk, kortom geen Lotte.
En dus moesten we een nieuwe naam bedenken.
Destijds hoefde de stamboomnaam nog niet direct opgegeven te worden, de enige voorwaarde was dat achter de naam de naam van de kennel moest staan.
En omdat de 2e naam van onze pleegdochter Charlotte was, hebben we toch een beetje Goois haar Floor Charlotte of Catherine Hall genoemd.
Maar we noemen haar gewoon Floortje. Een heerlijk vrolijk ondernemend beardie-meisje, die nu ze op leeftijd is nog steeds geen deftige Lotte is. En dat vinden we wel heel prettig.

En ook namens Floortje wens ik jullie allen prettige feestdagen en een vrolijk 2020.
Ina Hilberts

Comments are closed.