Familiedag 2021

Datum/Tijd
29-08-2021
10:00 - 17:00 uur.

Op zondag 29 augustus 2021 vindt onze jaarlijkse familiedag plaats.

Er zijn dan keuringen voor hele jonge honden van 4 t/m 18 maanden en de inventarisatie voor 18 maanden t/m 4-jarigen.
De inventarisatie is van belang om te kijken welke richting het opgaat met de Bearded Collie, zo nodig bij het fokken daar rekening mee houden, en is dus van belang voor allen die de Bearded Collie een goed hart toedragen.

Het is ook gewoon leuk om je hond te laten keuren door een ervaren en professionele keurmeester, zeker als je niet naar shows gaat. Er wordt een rapport opgesteld en wellicht is dat aanleiding om toch ook eens naar een show te gaan, actief of passief. Bij deze keuring gaat het niet om wie de beste of de mooiste is, want dat is uiteraard  jouw hond. En wie weet kom je ook nog de broertjes en/of zusjes tegen van jouw beardie.

Op deze familiedag vinden de volgende activiteiten plaats:    
Op deze dag willen we meer doen dan alleen maar de voor het ras zo belangrijke keuringen. Daarnaast zullen er ook andere activiteiten georganiseerd worden, zoals gezellig spelletjes doen samen met je Beardie.

Ringtraining -  Om u en uw hond een beetje vertrouwd te maken met het showen.
Allerlei leuke spelletjes -  Snuffel box. Een grote puppyren, geheugentraining, waterbak, zoekspelletjes etc .
Geheugentraining, waterbakken, zoekspelletjes en snuffel box.
Demo borstelen - Raad & Tips bij vachtverzorging.
Behendigheid en andere hondensport: U en uw Beardie kunnen onder begeleiding proeven van deze hondensporten.
Winkel
: Met allerlei leuke beardie artikelen.

Hele dag  - Ontmoetingen met broers en zussen en andere Bearded Collies en hun baasjes.

De familiedag begint om 10.00 uur.  Het terrein is open vanaf 9.00 uur. (Locatie: terrein KC Nijmegen, Elshofweg 10, 6533 KH Nijmegen)

Wij zouden het leuk vinden wanneer ook u en uw hond op deze dag aanwezig zullen zijn. Ook als je niet zelf meedoet, ben je van harte welkom op deze dag.

De keuring jonge honden is vooral bedoeld om een eerste indruk te krijgen van de jonge hond. Er wordt dan een algemeen verslag opgesteld. Een Bearded Collie keurmeester zal dit doen en het is extra leuk als er meerdere nestgenootjes zijn.
De inschrijving is gesloten.

De inventarisatie is voor fokkers en andere geïnteresseerden van belang om te zien hoe het ras zich ontwikkelt en waar nodig mee rekening mee gehouden moet worden bij het fokken. Er wordt een rapport opgesteld waarbij alle aspecten van o.a. vacht, bouw, loop worden beoordeeld. Een kopie van het rapport zal tevens aan de fokker doorgegeven worden.
Aankeuring. Nieuw zal zijn de aankeuring van je hond, dit i.v.m. er bijna geen shows waren afgelopen tijd. Je Beardie kan dan met deze aankeuring ook eenmalig dispensatie kan krijgen voor een dekking (mits al niet gehad dit jaar). Deze dispensatie zal gelden tot het weer mogelijk is naar gewone shows te gaan. Dit kan op hetzelfde formulier aangegeven worden als de inventarisatie bij "Je bericht". De aankeuring is gratis voor leden van de NBCC.
De inschrijving is gesloten.

Keurmeesters:  Dhr. D. Rutten en Mevr. A. van Bussel

Voor iedereen (bezoekers en deelnemers) is het mogelijk aan te schuiven bij een gezamenlijke barbecue. De kosten daarvan zijn € 15,- per persoon en voor kinderen (t/m 10 jaar) € 10. Dit is exclusief drankjes. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Annette Oostervink

Tot 29 augustus!

Locatie

KC Nijmegen
Elshofweg 10,
6533 KH Nijmegen

Comments are closed.