Team: Beardies with a Hobby!!

Op zaterdag 9 maart is de Agility wintercompetitie 2018/2019 met een finale afgesloten. Tijdens deze finale waren 2 Bearded Collies “Dottie (Wim Vet) en Blizzy (Ruud Noordergraaf)” en hun team Dogs with a Hobby aanwezig.

Om de finale te bereiken moesten er eerst 4 voorrondes gelopen worden. Dus 4 zondagen vroeg op stap richting Cornwerd waar we onze voorrondes moesten lopen. Tijdens deze voorrondes was er ook nog een 3Bearded “Pepper" (Els Vet) actief.

Tijdens elke voorronde werden 3 parcours gelopen het vast parcours, de jumping en de team estafette. Het team met Dottie en Blizzy werden 2in de voorronde en mochten dus samen met 37 andere teams naar de finale.

Tijdens de finale zette Blizzy en Dottie samen met de andere viervoeters in hun team wederom hun beste pootjes voor. Met Dottie (1 foutje op de jumping en vast parcours) en Blizzy (1 foutje op vast parcours en een clear round op de jumping) en de goede rondjes van de andere teamleden stonden we na het vast parcours en de Jumping 4e. Deze plek was een verrassing voor ons want hierdoor plaatste we ons voor de teamestafette.

De ‘Finale van de Finale’ want hier worden de prijzen verdeeld. In de team estafette moesten 4 leden 4 afzonderlijke parcours van 8 hindernissen lopen. Blizzy was als 2eaan de beurt en helaas liep ze uit de palen met uiteindelijk een diskwalificatie tot gevolg. Dottie was als 3aan de beurt en zij liep een mooie clear round. Uiteindelijk zijn we als team als 7geëindigd en dat is een resultaat om trots op te zijn.

Beardies met Agility als hobby, een genot om naar te kijken.

Ruud Noordergraaf

Comments are closed.