15 juli: het mag weer!

In de buurt waar ik woon en veelal wandel is het van 15 maart tot 15 juli verboden om met de honden los te lopen in verband met het broedseizoen, Nu zijn er gelukkig nog volop plekken met bos en hei in mijn buurt waar de honden wel vrij mag lopen. Dus ze hebben niets te klagen.
Maar natuurlijk is het heerlijk om na 4 maanden weer te kunnen profiteren van nog meer natuur. Dus vanmorgen vroeg ben ik er met de honden op uitgetrokken voor een extra lange wandeling. En vooral mijn oudste beardie Floortje is dan helemaal in haar hum. Meestal loopt ze in een traag tempo achteraan en moeten we regelmatig even stilstaan om haar weer bij te laten komen. Maar nu liep ze voornamelijk voorop in een behoorlijk tempo. Ook mijn andere 2 honden vonden het heerlijk: "Zullen we dit pad nemen of toch maar die?" en:  "Nog even door die lekkere varens lopen, mag wel hè?'.

Bij thuiskomst lekker gegeten en ze zochten een lekkere schaduwplek en/of kuil op in de tuin. Hoewel ... Pebbles, de jongste kwam al snel weer met een bal aan: "Nog even spelen?"

Comments are closed.