NBCC
ActueelVerenigingPuppen/herplaatsingVoor fokkersRegionaalWinkelWedstrijdennieuwsbrief
Kampioensclubmatch 2018
Behendigheid
Uitslag Behendigheid
Uitslag Gedrag / Gehoorzaamheid
Cynophilia
Cynophilia

Koninklijke Nederlandse Kennelclub "Cynophilia"

In 1890 werd door liefhebbers van rashonden de Nederlandse Vereniging van Liefhebbers en Fokkers van Rashonden opgericht. Kort daarna werd de naam Cynophilia toegevoegd. Zij is daarmee de oudste algemene kynologenvereniging. Dat zelfde jaar werd in Scheveningen, door de eerste voorzitter, H.A. Graaf van Bylandt, een tentoonstelling georganiseerd. In 1948 werd Z.K.H. Prins Bernhard beschermheer van Cynophilia; enige tijd later werd aan Cynophilia, als enige kynologische vereniging, het predikaat "Koninklijke" toegekend.

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging "Nimrod" en de Kynologenvereniging Nederland, heeft KNK Cynophilia de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland opgericht. De doelstelling van Cynophilia is het bevorderen van de liefhebberij in en de sport met rashonden, in de ruimste zin van het woord.
U kunt op de hoogte worden gehouden met de
Nieuwsbrief Cynolist van de laatste nieuwtjes en bijzonderheden die betrekking hebben op het gebied van de Hondensporten, Opleidingen en Hondenshows. Hiervoor kunt u via www.cynophilia.nl aanmelden voor de nieuwsbrief de Cynolist